Arrangement for Red Barnet

Beskrivelse af arrangement den 25. oktober 2020 fra Red Barnet Ungdom i Svendborg

1/2/2023

Følgende tekst er skrevet af børnene fra Red Barnet Ungdom i Svendborg

"Vi ankom til Lundeborg havn, hvor Oure Højskole tog godt imod os. Vi startede med at lave en navneleg, som eleverne fra højskolen havde planlagt, hvor man skulle sige ens yndlingsdyr og så skulle vi alle sammen lade som om, at vi var det dyr. Det var vildt skægt og på et tidspunkt kunne vi ikke huske den ene sejlersnavn, men vi huskede at hendes yndlingsdyr var en panda og så kaldte vi efterhende, der kunne lide pandaer og så vidste hun godt, hvem vi snakkede om - så grinte vi meget over det. Det var en god måde at starte ud på.
Da vi stod i den store rundkreds, så fortalte de også lidt om sikkerheden på bådene og fortalte os alt hvad vi skulle lave i løbet af dagen, så vi havde en klar plan! Det var rart, at de snakkede så meget, selvom vi var lidt generte til at starte med.
Vi fik nybagte boller og varm kakao med flødeskum, så vi havde masser af energi til at skulle styre de tre både, som vi skulle ud og sejle. Det var nogle store både og selvom det blæste en smule, så var de søde til at forsikre os om, at bådenaldrig kunne vælte, så vi skulle ikke være bange for at ryge i vandet ogsåselvom en af os fik lidt våde bukser i løbet af dagen.
På bådenesejlede vi langt ud fra havnen og alle eleverne var så søde til at forklare os ALT om båden, så vi selv kunne styre den, selvom vi ingenting vidste om atsejle. Vi fik lov til at vende båden, rive i reb, binde knob og styre roret, såvi kunne bestemme hvilken retning vi skulle i. Når vi skulle vende båden,skulle vi være to børn til det og så kunne vi faktisk gøre det helt selv. Denene skulle bare vende sejlet og når den anden drejede roret, så drejede viskarpt, hvilket var megasjovt!
Eleverne sagde at vi nu kunne kalde os for skippere, som fremover når vi hilser på hinanden råber vi ”hej skipper”! Det må man nemlig gerne, når man kan styre en båd helt selv"

 

"Vi i RedBarnet Ungdoms Venskabsgruppe i Svendborg har haft verdens bedste dag sammen med Vindskift!"

Arrangement for Red Barnet